Applied media: wat is het en wat kan u ermee?

U heeft het vast weleens gezien, reclame afgedrukt op de treden van een stationstrap of tijdelijke markeringen op straat of het wegdek. Markeringen die daar zijn aangebracht om direct een boodschap of (rij)richting aan te geven. Dit noemen we applied media.

Het zijn floor graphics die hier om verschillende redenen geplaatst kunnen zijn. Een applied media-systeem kan toegepast worden voor marketingdoeleinden, branding, informatievoorziening, afbakening (denk aan parkeerterrein of bedrijfsruimtes) en voor veiligheid en signalisatie.

Dit product is geschikt voor alle soorten ondergronden, waaronder asfalt, beton, hout, metaal, rubber en keramiek.

Hoge kwaliteit vloerprints

Van binnen tot buiten op straat

Wij zijn een expert in het aanbrengen van markeringen op wegdek en andere plaatsen waar veelvuldig slijtage kan optreden. Daarom is de kwaliteit van al onze producten – en dus ook de applied media – erg hoog. Bij ons kunt u altijd rekenen op:

 • Secuur afgeleverd werk;
 • Jarenlange ervaring in belijning en full colour floor graphics;
 • Punctueel en flexibel;
 • Een vaste hoge kwaliteit;
 • Creatieve ontwerpservice die al uw ideeën verwerkt.

Ziet u het al voor zich om een ontwerp naar wens met applied media aan te brengen op een passende locatie? Wij plaatsen deze voor u door heel Nederland. Neem voor een aanvraag gerust contact met ons op. We zijn erg benieuwd naar uw ideeën en wensen.

Waarom voor applied media kiezen?

Als u uit oneindig veel vormen van reclame kunt kiezen, waarom zou u dan nu kiezen voor applied media denkt u wellicht? Omdat iets doen met video al zoveel gedaan wordt en mensen nieuwe vormen van reclame vaak meer waarderen. Die nieuwe, gave kunstzinnige ideeën worden eerder gedeeld via social media en het is mooi meegenomen als uw toegepaste kunsten in applied media ook online onder de aandacht komt.

U moet er wellicht aan wennen, want applied media is nog niet heel Nederlands (eerder Amerikaans), maar in Amsterdam komt u het al wel tegen in het straatbeeld. Ook zeker daar blijft opvallen tussen alle bedrijven een kunst en applied media helpt daar uitstekend bij.

Vloer- en straatafdrukken zijn natuurlijk niet nieuw, maar om een reclameboodschap mee te verkondigen wel een tikkeltje verrassend.

Om de volgende redenen kiezen onze klanten voor applied media om hun boodschap over te brengen:

 • Reclame of markeringen op de vloer zijn opvallend. Men kijkt altijd waar die loopt, als er iets voor uw voeten ligt, dan kijkt u ernaar;
 • Applied media is erg uniek en kan zelfs ludiek ingezet worden;
 • Uw boodschap kan duidelijk en groots weergegeven worden;
 • Reclame-uitingen en branding via applied media worden veel gedeeld via social media;
 • Applied media biedt veel ruimte voor creativiteit;
 • Graphics kunnen extra goed tot hun recht komen op specifieke locaties dankzij applied media;
 • Kan uitgevoerd worden in full-colour en met uv-beschermlaag;
 • De kwaliteit van ons product is zeer hoog.

Daarnaast kunnen wij u garanderen dat ons product snel en eenvoudig aan te brengen is en het voor weinig tot geen oponthoud op locatie zorgt. Het is een uitzonderlijk duurzaam en robuust product en kan verscheidene maanden zonder slijtage tegen druk voetgangers- en voertuigverkeer. Mocht er vuil op ontstaan, dan is het eenvoudig te reinigen. Voor de veiligheid werkt ons product slipwerend bij zeer natte en droge omstandigheden.

U roept, wij ontwerpen

Heeft u al goede, nieuwe ideeën dat u graag in een floor graphic uitgewerkt ziet? Maatwerk is bij ons al mogelijk vanaf één stuk (in productie). Laat ons uw ideeën horen of lever direct een mooi ontwerp aan en wij hebben in no-time een mooi product voor u gerealiseerd.

Zet u dit mooie media-instrument in voor de branding van een evenement of lancering? Komt het product op eigen terrein te liggen of gebruikt u het ergens in de binnenstad ter aanvulling op een geïntegreerde campagne? Floor graphics kunnen wij zeer strak als applied media aanbrengen, waar u maar wenst.

Hoe kan ik applied media toepassen?

Zoals eerder al gezegd is een applied media-systeem een zeer veelzijdig en creatief in te vullen vorm van binnen- en buitenreclame. Hieronder vindt u een lijst van plaatsen waar onze producten goed inzetbaar zijn:

 • Vakken op parkeerterreinen
 • Hellingen op parkeerterreinen
 • Voor de ingang van winkels
 • Wandelwegen van winkelcentra
 • Wandelwegen van luchthavens
 • Toegangswegen
 • Treden van sportstadion of station
 • Wachtzones voor geldautomaten
 • Voorpleinen van pompstations
 • Zithoekjes van fastfoodrestaurants
 • Autoshowrooms
 • Zones rond brandstofpompen
 • Inganghellingen van buurtwinkels
 • Stationshallen

Kosten applied media aanbrengen

Ons product is zeer kostenefficiënt. De uitgavenpost is namelijk om te zetten tot een troef. De uiteindelijke kosten voor een applied media-systeem hangen af van uw wensen. De grootte, de moeilijkheidsgraad en meer factoren spelen hierin mee. U kunt daarom het beste navraag bij ons doen, zodat wij u persoonlijk kunnen adviseren. Wij leveren altijd maatwerk.

De applied media afdrukken worden geleverd in rollen of als liggend plakkaat. Wij zullen de floor graphics altijd professioneel voor u aanbrengen op exact de aangegeven locatie. De applied media blijft maximaal 6 maanden goed liggen, afhankelijk van of die binnen of buiten is aangebracht.

Applied media aanvragen

Heeft u interesse in een Applied Media-Systeem en wilt u deze door onze laten produceren? Neem dan gerust contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij komen graag uw eigen ontworpen applied media aanbrengen waar u wilt.

Voor meer informatie over de samenstelling van het product, het ontwerp, de houdbaarheid en plaatsing, mag u altijd uw vragen stellen aan Rolf Dijkstra en bellen naar 06-29440269 of mailen naar info@ds-belijning.nl.

Kunnen jullie meedenken over applied media concepten?

Jazeker! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij goed met u meedenken over de uiting van uw applied media of floor graphics. Uiteraard is dit geen veprlichting. Uiteindelijk is het uw product, dus u zult een idee hebben van wat u wilt. Echter, meedenken is altijd mogelijk.

Neem vooral contact met ons op om te spreken over de mogelijkheden.

Wat kost het aanbrengen van een applied media concept?

De kosten voor een applied media concept kunnen variëren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van uw concept, het verschillende kleurengebruik en de gedetailleerdheid waarmee gewerkt moet worden. Onze specialisten gaan graag met u in overleg en maken een vrijblijvende offerte op maat.

Hebben jullie veel ervaring met Applied Media?

Wij hebben veel ervaring met alle vormen van belijning. We hebben een team vol gespecialiseerde markeerders dat al sinds 2007 actief is. Wij kunnen u dan ook goed begeleiden met het implementeren van uw floor graphics.

Zijn floor graphics effectief?

Floor graphics kunnen het kost-effectief zijn, mits ze goed gemaakt. Belangrijk zijn felle kleuren en een duidelijke boodschap die je ermee overbrengt.

Referenties