Belijning van een sportvloer

Belijning op uw sportvloer of sportveld

Is de belijning op de sportvloer buiten aan het verslijten? Nieuwe belijning aanbrengen kan in multifunctionele vormen en in verschillende kleuren. Vaak heeft elke sport zijn eigen kleur en daarmee lijn. Wij van D&S Belijning zijn dé specialist op het gebied van het duurzaam aanbrengen van sportbelijning. Dit doen alleen buiten. We belijnen de vloeren op sportterreinen en schoolpleinen.

Al sinds 2007 rijden we door heel Nederland en België en brengen we sportbelijning en andere soorten belijning aan op zowel buiten sportvelden als sportvloeren binnen. Bovendien belijnen we ook al jarenlang vloeren in bedrijfshallen, fabrieken, magazijnen en parkeergarages. Geïnteresseerd? Vraag dan direct een offerte aan, of neem contact met ons op.

Belijning sportvloer
Belijning gymzaal en sportvloer

Waarom de belijning van uw sportvloer laten aanbrengen door een specialist?

Er zijn vier belangrijke kenmerken te noemen bij het aanbrengen van belijningen waar een specialist als D&S Belijning een streepje voor in heeft:

  • Punctueel;
  • Flexibel;
  • Vele jaren ervaring in sportvloeren;
  • Altijd kwalitatief werk.

Belijning van een sporthal voor elke sport

De belijning van een gymzaal is erg belangrijk in de sport. Gymzalen en sporthallen zijn eigenlijk altijd voorzien van verschillende sportbelijningen. Voor de meeste sporten zijn duidelijke regels door belijning van groot belang. Hierbij speelt de kleur ook een belangrijke rol. Daarbij wordt dan ook weer rekening gehouden met de kleur van de vloer van de gymzaal. De gymzaal lijnen zullen zowel bij het bovenaanzicht als zijaanzicht duidelijk zichtbaar moeten zijn om de sport goed te kunnen uitoefenen. Wij weten wel raad met de lijnen in uw gymzaal.

Geïnteresseerd in nieuwe belijning in uw gymzaal of sporthal, en wilt u een aangepaste plattegrond maken? Vraag dan gelijk een vrijblijvende offerte aan. Mocht u vragen of opmerkingen hebben aan ons mag u gerust contact opnemen.

Ook voor sportveld belijning aanbrengen

Voor de belijning van sportvelden buiten zit u ook goed bij ons. Al sinds 2007 zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van sportveldbelijning. We beschikken over verschillende soorten belijning voor uw sportveld. Op welk veld u ook uw sport uitoefent, we belijnen alle soorten velden voor u. Denk hierbij aan:

  • Voetbalvelden;
  • Basketbalvelden;
  • Trefbalvelden;
  • Korfbalvelden;
  • Multifunctionele sportvelden.

Voor onze sportveldbelijning gebruiken we vooral 2K Wegen belijningsverf en/of Koudplast verf. Deze types verf worden ook toegepast in de wegenbouw, bij parkeergarages en verharde sportvelden en gaan jarenlang mee. Nieuwsgierig naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan een kijkje in onze galerij – hier ziet u de resultaten van ons werk.

Belijning aanbrengen sportveld

Nauwkeurige lijnen in een gymzaal zijn onmisbaar

Zonder de juiste belijning heeft u niets aan een sportveld. Zo kunnen de regels van de desbetreffende sport niet worden nageleefd. Vooral bij indoorsport die in gymzalen en sporthallen worden uitgevoerd, is nauwkeurige belijning essentieel. Er zijn veel spelregels in de sport, waarbij er bij de belijning rekening gehouden moet worden met lijndiktes, afstand en positie. De gymzaal lijnen zullen ook zeker slijtvast zijn, aangezien de vloerbelasting erg hoog is.

Vloeren in alle vormen, maten en kleuren

Bij ons zijn belijningen in alle vormen, maten en kleuren mogelijk. We hebben oog voor detail en werken alleen met belijningsverf van uitstekende kwaliteit. We gebruiken bijvoorbeeld voor buiten sportbelijning type 2-componenten wegen belijningsverf. Dit type belijningsverf is heel hard en gaat daardoor jarenlang mee. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden met betrekking tot wat voor belijning er precies wordt aangebracht. Zo heeft u keuze uit de eerder genoemde verschillende soorten sportvelden (voetbal, basketbal, et cetera) en leveren we ook maatwerk oplossingen. Kortom, de mogelijkheden zijn zo goed als oneindig.

Belijning sportvloer

Vraag direct een offerte aan!

Wilt u ook een multifunctionele sportvloer belijning? Laat uw sportveld of gymzaal dan belijnen door D&S Belijning. Met veel ervaring en de juiste productkennis worden de materialen aangebracht, waardoor u geniet van een optimaal resultaat. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw sportvloer? Vraag dan een offerte aan of neem contact op! We geven u graag advies over de belijning van uw sportvloer, sportveld, sporthal of gymzaal.

+31 (0)6 – 294 402 69
info@ds-belijning.nl

Kijk wat D&S Belijning nog meer voor u kan betekenen: Belijning aanbrengen | Belijning parkeerterrein | Fietspad coatings | Glow in the dark belijning | Looppad belijning | Markering aanbrengen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Welke soorten sportvloeren hebben belijning nodig?

Een sportvloer die wordt gebruikt voor teamsporten, zoals basketbal, volleybal en zaalvoetbal, hebben belijning nodig om de grenzen van het speelveld aan te geven. Hiermee kunnen de spelers de spelregels volgen. Het type belijning en de afmetingen variëren, want bij elke sport horen verschillende regels en dus ook andere belijning.

Wat is de standaardbreedte van de belijning op een sportvloer?

De standaardbreedte van de belijning op een sportvloer varieert afhankelijk van de sport en de regels die daarbij horen. Bijvoorbeeld, voor basketbalvelden is de standaardbreedte van de vrijeworplijn 5,8 meter, en de breedte van de sleutel is 4,9 meter. Voor volleybalvelden is de standaardbreedte van de middenlijn 5 meter en de breedte van het speelveld is 9 meter. Voor voetbalvelden is de breedte van de belijning afhankelijk van de grootte van het veld, maar de standaardbreedte van de doellijn is 12 cm.

Welke kleuren worden vaak gebruikt voor belijning op sportvloeren?

Voor belijning op sportvloeren worden vaak de kleuren wit en geel gebruikt. Wit wordt meestal gebruikt voor lijnen die de grenzen van het speelveld aangeven, zoals de doellijn bij voetbal of de buitenlijnen bij volleybal. Gele lijnen worden vaak gebruikt voor specifieke delen van het veld, zoals de serveerlijn bij volleybal of de vrijeworplijn bij basketbal. De specifieke kleuren die worden gebruikt variëren per organisatie.

Moeten sportvloeren regelmatig opnieuw worden belijnd om de veiligheid te waarborgen?

Ja, het is belangrijk dat sportvloeren regelmatig opnieuw worden belijnd om de veiligheid te waarborgen en ervoor te zorgen dat de lijnen duidelijk zichtbaar zijn voor de spelers. Regelmatige controle van de belijning kan helpen om slijtage en vervaging te voorkomen, wat kan leiden tot verwarring bij de spelers en mogelijk letsel. Het is aan te raden om de belijning minstens één keer per jaar te controleren en indien nodig bij te werken.

Referenties