Glow in the dark

2/K Glow in the Dark verf is een nalichtende verf, die als het licht uitvalt of als het donker word een geruime tijd oplicht. Dit heeft als voordeel dat men bij calamiteiten de vluchtroute makkelijk kan vinden en volgen. Deze vorm van markering wordt voornamelijk toegepast in parkeergarages en bedrijfshallen. Nalichtende verf (Glow in the dark) is in Duitsland in de parkeergarages al verplicht en zal naar alle waarschijnlijkheid ook in Nederland verplicht worden gesteld. Deze belijning kan in een 3-laags systeem worden aangebracht (verf) of in 1 laag van 1 mm dik.

Kijk wat D&S Belijning nog meer voor u kan betekenen: Belijning aanbrengen | Belijning parkeerterrein | Belijning sportvloer | Fietspad coatings | Looppad belijning | Markering aanbrengen | Belijning parkeergarages

Bedrijfshallen

Waar gebruik je Glow in the Dark belijning voor?

Glow in the Dark belijning wordt voornamelijk gebruikt in parkeergarages en bedrijfshallen. Ook wordt Glow in the Dark belijning meer gebruikt in het verkeer. Zo heeft de Utrechtse Heuvelrug een Glow in the Dark fietspad en is de autoweg in Oss bij de N329 de eerste autoweg in Nederland die een Glow in the Dark belijning heeft gekregen. Glow in the Dark belijning kan ook in sporthallen gemaakt worden.

Welke kleur heeft Glow in the Dark belijning?

Fluorescerend groen is nu de meest gebruikte kleur Glow in the Dark belijning. Het kan natuurlijk ook in andere kleuren, maar dit is niet per se aan te raden. Regelgeving kan in de toekomst een kleur dicteren, en fluorescerend groen heeft de meeste kans om gekozen te worden, al is niets zeker.

Waarom Glow in the Dark belijning?

Glow in the Dark belijning zorgt voor duidelijkheid en veiligheid. bijvoorbeeld de stroom uitvalt, dan kan je terugvallen op Glow in the Dark belijning. Dit zorgt voor veilige situaties en het ziet er nog goed uit ook.

Is Glow in the Dark belijning verplicht in een parkeergarage?

Op dit moment is Glow in the Dark verf niet verplicht in Nederland. Echter, is het waarschijnlijk dat dit in de toekomst gaat gebeuren. In Duitsland is dit al met succes verplicht gemaakt. Het zorgt voor duidelijkheid en veiligheid.

Referenties