Fietspadcoating aanbrengen

Fietspadcoating laten aanbrengen, ook wel velocoat genoemd? De wereld van infrastructuur en stadsontwikkeling is altijd in beweging. Het is een domein waar technologische innovaties en duurzaamheidsstreven hand in hand gaan. Een bijzonder voorbeeld van zo’n innovatie is deze coating. Dit innovatieve product speelt een belangrijke rol in het bevorderen van de fietsveiligheid en het verlagen van onderhoudskosten. Neem contact op of vraag een offerte aan!

Fietspadcoating: innovatieve oplossing

Fietspadcoating is een speciaal ontworpen type oppervlaktebehandeling voor fietspaden. Velocoat is meer dan alleen een oppervlaktebehandeling; het is een innovatieve oplossing die bijdraagt aan de veiligheid, duurzaamheid en esthetiek van onze steden. Door het gebruik van deze coating zetten we een grote stap naar een groenere, veiligere toekomst. Met gebruik van Velocoat blijven we vooruit fietsen op het pad van duurzame stadsontwikkeling.

Voordelen van fietspadcoating

Deze coating biedt een reeks van voordelen ten opzichte van traditionele oppervlaktematerialen. Velocoat is een innovatieve en duurzame oplossing die tal van voordelen biedt. Het verhoogt de veiligheid van fietsers, vermindert onderhoudskosten, draagt bij aan duurzaamheid, en verbetert de esthetische waarde van fietspaden. Als we streven naar steden en gemeenten die zowel veiliger als duurzamer zijn, is de inzet van fietspadcoating een stap in de juiste richting.

Veiligheid

Ten eerste draagt het bij aan de veiligheid van fietsers. De coating zorgt voor een betere zichtbaarheid van het fietspad, vooral in de donkere uren, en vermindert de kans op ongelukken. Bovendien verbetert het de grip van fietsbanden op het pad, zelfs in natte omstandigheden, waardoor fietsers minder snel uitglijden.

Duurzaamheid

Een ander voordeel van fietspadcoating is de duurzaamheid. De coating is slijtvast en bestand tegen weersinvloeden, waardoor hij lang meegaat. Dit resulteert in lagere onderhouds- en vervangingskosten, wat op lange termijn financieel voordelig is voor gemeenten en andere instanties die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van fietspaden.

Visueel aantrekkelijk

Het gebruik van fietspadcoating kan ook bijdragen aan de esthetiek van een stad of gemeente. Door het gebruik van verschillende kleuren en patronen kan de coating de visuele aantrekkelijkheid van fietspaden verhogen, wat kan bijdragen aan een posit


Van fietspadbelijning tot belijning voor in de parking

D&S Belijning is de specialist in het aanbrengen van allerlei soorten belijning. Zodoende kunt u niet alleen voor het laten aanbrengen van Velocoat gebruik maken van onze diensten, maar ook in het geval van andere soorten belijning. Van belijning van de parking tot belijning van de sportvloer en het schoolplein.

Neem contact op of vraag een offerte aan

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, vervolgens komen we zo snel mogelijk bij u terug met een passend antwoord. Of vraag direct een offerte aan voor een duidelijke indicatie van de prijs.

+31 (0)6 – 294 402 69
info@ds-belijning.nl

Kijk wat D&S Belijning nog meer voor u kan betekenen: Belijning aanbrengen | Belijning parkeerterreinGlow in the dark belijning | Looppad belijning | Markering aanbrengen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom fietspadcoating aanleggen?

Fietspadcoating, of velocoating, zorgt voor meer veiligheid, duurzaamheid en het is visueel aantrekkelijk. In de donkere uren is het duidelijker, het vereist minder onderhoud en ziet er goed uit. Dit draagt allemaal bij aan redenen om fietspadcoating aan te leggen.

Welke kleur wordt voor fietspadcoating gebruikt?

Voor fietspadcoating wordt uitsluitend de kleur rood gebruikt. De rode kleur heeft geen wettelijke betekenis, maar toch zorgt dit voor duidelijkheid omdat fietsers en automobilisten dit als gebruikelijk ervaren.

Hoe lang kan ik gebruik maken van de fietspadcoating?

De levensduur van fietspadcoating is minimaal 8 jaar. Dit zorgt ervoor dat fietspadcoating een toekomstbestendige investering is. Ons gespecialiseerde team vertelt u hier graag meer over.

Waar wordt fietspadcoating aangelegd?

Fietspadcoating wordt aangelegd naast wegen om een fietsstrook aan te duiden of op reguliere fietspaden. Dit zorgt voor duidelijkheid en goede zichtbaarheid. Dit draagt ook bij aan de veiligheid, omdat automobilisten mogelijke fietsers beter kunnen herkennen.

Referenties