Koudplastik

Daar waar een zeer hoge slijtvastheid is vereist verdient het aanbeveling een twee componenten materiaal ook wel koudplasten genoemd, als markering aan te brengen. Zoals bijvoorbeeld op rotondes, kruisingen, oversteekplaatsen, parkeerplaatsen, parkeergarages en bedrijventerreinen.

Koudplast is een koud hardend 2 -componenten materiaal voor het aanbrengen van een dikke laagdikte tot ca 3mm. Twee componenten materialen bestaan uit een basismateriaal en een verharder.  Het zijn oplosmiddelvrije producten en milieuvriendelijk. Door ingemengde glasparels heeft het 2-3 mm dikke materiaal een goede reflectie. De duurzaamheid bedraagt ca. 10 jaar, afhankelijk van de verkeersintensiteit.

Het heeft tevens de eigenschap dat het, in vergelijking met thermoplast, resultaat zeer strak en net is.

In 2-komponenten vorm kan het worden aangebracht met een spatel of met een (hand)slof zeer geschikt voor figuraties in drukke steden. Dit materiaal wordt veelal toegepast op bedrijfsterreinen waar veel zwaar verkeer aanwezig is. Tevens wordt dit materiaal door de duurzaamheid ook toegepast in parkeergarages, zoals hier rechts onder bij IKEA Heerlen.

Bedrijfshallen

Referenties